söndag 7 september 2008

Olof Öhman med sina föräldrar och syskon

Jag överlämnar kortet på Olof Öhmans föräldrahem i Näsviken


Vi gav Kenshingtonmuseet vårat orginalvykort fr 1915
De hade ju bara en kopia...

Museet


Runstenen


Dag 5


Gårdagen gick för fort, vi återvände till Kensington museet och överlämnade fotot på Olof Öhmans föräldrahem i Näsviken. Julie som jobbade där vart blev otroligt tacksam! Hon berättade även att hennes förra mans släktingar var släkt med Öhman, nu var hon omgift till Blank och denne man hade också anknytningar till Hälsingland, ja vad säger man.

Minnesota är som att komma till ett annat Sverige på något vis....

På museumet fanns även en fotostat kopia på huvudgatan i Alexandria i början på 1900.

Vi gav henne vårat vykort i orginal, skrivet av Anders/Andrew hem till Erik i Forsa 1915. Mamma tyckte absolut vi skulle skänka det - varför ska det ligga hemma på Näset och damma i ett fotoalbum, det finns flera :)
(Tog ett kort så vi kommer ihåg hur det såg ut, se ovan)

Efter lunch på B Michael D - toppenbra matställe, for vi vidare ner mot St Cloud och hittade en galleria med många butiker och bra priser, himla roligt att handla då märkes-skor och kläder kostar hälften mot för hemma. Vi bokade två rum på Holiday Inn. Inget fel på hotellet men deras restaurang (Legend grill & Bar) var skandal. Pappa fyllde år idag och mamma bjöd på middag, de missade att farsans skulle ha mat och glömde sedan både det ena och det andra. ... som kompensation halverade de notan men vi morrade rejält....

Inga kommentarer: