lördag 6 september 2008

Bev & Don

Här tittar vi på gamla kort över våra släktingar
Hotellet i Duluth

En HALV portion äppelpaj med lite glass :)


Jag, mamma och Bev på väg uppför trappan i fyren




Gooseberry Falls




Utsikt över Duluth




Vår GMC



Dag 3


Efter frukosten (som verkligen är lite udda och rolig med amerikanska våfflor & flytande sirap, juice och en hel uppsättning av munkar) tog vi den fläskiga kärran och drog mot Duluth. Resan tog ca 2 timmar och vi är alla fascinerade över att vyerna och att naturen ser precis ut som hemma.

Man förstår varför Emigranterna bosatte sig här.

Duluth är en stor hamnstad med Superior Lake som via flera större sjöar förgrenar sig ut i Atlanten. Vi bodde på en toppenhotell med utsikt över vattnet, så himla fint, se bild.

Pga den låga dollarn är det också ganska billigt, ett 5 stjärnig hotell kostar drygt 800 kr /rum.

Trådlöst internet och toppenservice!

Tyvärr hann vi inte se så mycket av själva staden men sevärdheterna var helt OK.

Vi åkte alla 6 i vår bil upp till Split rock lighthouse , idag en fungerande fyr där vi stegade uppför i en smal, ringlande järntrappa. Därefter åkte vill till Goosberry Falls, ett vacker vattenfall - man nästan förväntade sig att några indianer skulle smyga ut på klippkanten....

Man är verkligen duktig på att bevara den gamla tekniken i detta land.

Jag måste också säga, under de turer vivarit på, där andra varit högljutt imponerade över gamla saker som visats, tex stykjärn, gungstolar i trä, symaskiner, trälådor etc Men DET är vad vi svenskar är duktiga på att bevara - saker och ting som vi fortfarande har på vindar och uthus och i våra hem.

Att äta här märks knappt i plånboken. Idag var vi 6 vuxna som åt en rejäl middag (OBS att OM man skall ha normala portioner som hemma i sverige måste man påpeka att man enbart vill ha en halv portion, det räcker och blir över, jag lovar!) Vi drack öl och vin och kalaset slutade på 500 kr - inkl dricks på 60 kr.


Inga kommentarer: